Ειδυλλιακό ξεκίνημα μιας νέας ζωής: γάμος σε κάποιο από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Πολλά νέα ζευγάρια ονειρεύονται να προσκαλέσουν τους αγαπημένους συγγενείς και φίλους, σε μέρη που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, για να συμμετέχουν στη μέρα που οφείλει να είναι η πιο όμορφη της ζωής τους. Δύσκολο το εγχείρημα και χρειάζεται σχέδιο… η καλή οργάνωση θα τους ανταμείψει. Το νέο ζευγάρι, ειδικά αν δεν κατοικεί στο νησί που έχει επιλέξει για τη γαμήλια τελετή, έχει να διευθετήσει ορισμένα ζητήματα που ίσως φαντάζουν.. «βουνό», στην πραγματικότητα όμως το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός: η μετακίνηση και η διαμονή των καλεσμένων, ο ναός όπου θα γίνει η τελετή, ο χώρος της δεξίωσης.

Σύμφωνα με έμπειρους διοργανωτές γάμων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διευθετήσουν η νύφη και ο γαμπρός είναι η επιλογή του ναού και ο ορισμός ημερομηνίας. Τα γραφικά εκκλησάκια έχουν την πρώτη θέση στην προτίμηση των ερωτευμένων και σε κάθε νησί δεν υπάρχουν πολλά που προσφέρονται για την τελετή. «Παρ όλα αυτά, τους μελλόνυμφους τους απασχολεί περισσότερο η επιλογή του χώρου της δεξίωσης, παρά η επιλογή του ναού», λέει η έμπειρη διοργανώτρια γάμων Φαίδρα Λιάκου.

«Συνήθως, φροντίζουν ο ναός να εξυπηρετεί χωροταξικά το κέντρο διασκέδασης που θα επιλέξουν για το πάρτι. Η επιθυμία είναι πάντα ένας ρομαντικός, γλυκός χώρος πάνω στο κύμα, όπου οι καλεσμένοι θα μπορέσουν να διασκεδάσουν –ακόμα και ξυπόλητοι- στην άμμο».

Η μετακίνηση και φιλοξενία των καλεσμένων, είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα, για το οποίο, όπως συμβουλεύουν επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα, θα πρέπει οι μελλόνυμφοι να έχουν φροντίσει αρκετά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Τέλος, το ζευγάρι και οι κουμπάροι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα προμηθευτούν όσα χρειάζονται για την τελευτή και την δεξίωση – ανθοστολισμός, λαμπάδες, φωτογραφίες, βίντεο- από την τοπική αγορά ή από την περιοχή όπου κατοικούν μόνιμα. Η κυρία Λιάκου συμβουλεύει να επιλέγονται λύσεις από την τοπική αγορά, για να απαλλάσσεται το ζευγάρι από το επιπλέον κόστος ναύλων αλλά και για να αποφεύγονται… ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη μεταφορά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Μάθετε πρώτοι για τα events & happenings που γίνονται talk of the island.

You have Successfully Subscribed!