Γάμος στις μέρες του Κορονοϊού

Photo by Hisu lee on Unsplash

Αν και δεν προσμετρώνται στα νούμερα του τουρισμού, καθώς δεν αποτελούν οργανωμένο κομμάτι του, οι γάμοι σε ένα ελληνικό νησί αποτελούν -εκτός από όνειρο ζωής για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι- ένα υπολογίσιμο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας.

Το καλοκαίρι του 2020 είναι δύσκολο αλλά στα όνειρα δύσκολα μπαίνει… «φρένο». Ήδη πολλοί είναι εκείνοι-εντός και εκτός Ελλάδος- που επιμένουν να σχεδιάζουν το γάμο τους σε ένα γραφικό ξωκκλήσι με θέα το ελληνικό μπλε. Κι αν όλα δεν θα είναι ακριβώς όπως τα έχουν σχεδιάσει, πάντως η αίγλη της πρώτης μέρας της νέας ζωής του ζευγαριού δεν θα μειωθεί από τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλονται από τους επιστήμονες. Έτσι, η επιλογή παραμένει το ίδιο ελκυστική.

Ους το… πέλαγο συνέζευξεν

Είναι τόσο ελκυστική η ιδέα ενός ρομαντικού γάμου με θέα τα ελληνικά πελάγη, ώστε τα ζευγάρια προτιμούν να αναβάλλουν τον γάμο, παρά να τον πραγματοποιήσουν κάπου αλλού. Έτσι, ακόμη και αν το 2020 αναμένεται να είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων, η έκρηξη που αναμένεται το 2021 θα αποζημιώσει τους πάντες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Άρτεμις Ανδρέου even planner by zoulovits, το δυσάρεστο είναι ότι έχει αναβληθεί το 80% των γάμων σε όλη την επικράτεια που αφορά ζευγάρια Ελλήνων, ενώ έχουν ακυρωθεί όλοι οι γάμοι που είχαν προγραμματίσει  υπήκοοι άλλων χωρών σε ελληνικό έδαφος.

«Δεν είμαστε, όμως απαισιόδοξοι, επιμένει, καθώς βλέπουμε ότι από τώρα, όχι μόνο υπάρχει ζήτηση για το 2021, αλλά έχουν ήδη γίνει περισσότερες κρατήσεις και από όσες είχαν γίνει για το καλοκαίρι του 2019. Η φετινή χρονιά ίσως ισοσκελιστεί με ζευγάρια Ελλήνων, οι οποίοι δείχνουν, με την άρση των μέτρων, περισσότερο ενδιαφέρον, παραμένουν όμως διστακτικοί. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποιες κρατήσεις που θα μας κρατήσουν ζωντανούς, ως το επόμενο καλοκαίρι που διαφαίνεται πολύ θετικό».

Μικρό το κακό για τους τολμηρούς

Είναι, πάντως, βέβαιο, πως όσοι αποφασίσουν να τολμήσουν, δεν θα στερηθούν την αίγλη που ονειρεύτηκαν. Οι περιορισμοί και οι κανόνες υγιεινής είναι τέτοιοι που εύκολα μπορεί κάποιος να τους ακολουθήσει, προκειμένου να ζήσει τις ρομαντικές στιγμές που ονειρεύτηκε.

Σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, «ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις». Σε ναούς άνω των 500 τμ, ο μέγιστος αριθμός των καλεσμένων είναι τα 100 άτομα, ενώ για το προαύλιο ισχύει ό,τι και για τις υπαίθριες συναθροίσεις.

Όσο για τη δεξίωση που θα ακολουθήσει, οι κανόνες ορίζουν ότι σε κάθε τραπέζι πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό, να τηρείται απόσταση μεταξύ των καθήμενων, Αποστάσεις πρέπει να κρατούνται και στην πίστα του χορού. Όλοι θα χορέψουν… αλλά εκ περιτροπής.

Γάμος στις μέρες του Κορονοϊού

Ξεκινήστε από εδώ

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να οργανώσουμε την εκδήλωση σας όπως την φαντάζεστε.

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Μάθετε πρώτοι για τα events & happenings που γίνονται talk of the island.

You have Successfully Subscribed!